Dec 28, 2011

Apakah??

The Avengers

Hobbit

Titanic 3D

Men In Black 3

Journey 2

Star Wars 3D

Ghost Rider 2

Madagascar 3

Jack the Giant Killer

Snow White and The Huntsman <------- seriously??

Beauty and The Beast 3D

G.I.Joe 2

Ice Age 4

The Amazing Spiderman <--------seriously???

The Dark Knight Rises

Finding Nemo 3D

Yang ada 3D tu cerita yang sama je just untuk tayangan bentuk 3D.

More upcoming movies to look forward to:

The Woman in Black

Dark Shadows (Tim Burton)

The Lorax

John Carter

Brave

Prometheus

Battleship <----------seriously Rihanna??????

and so much more!

Oct 27, 2011

what happened to me

Selama ni aku memang tak reti nak jawab soalan logaritma. Ada soalan logaritma je aku tinggalkan. but sepanjang cuti seminggu ni agak rajin la aku buat latihan add maths. Adeh. Senang betei rupanya .Konsepnya aku dah faham dah cuma kunci dia lagi satu  ialah KENA BANYAK PRACTICE!

So, I've got a lot topics to cover. Apa ni hayla? Dua minggu je lagi sebelum kau kena tempuh perjuangan di dewan peperiksaaan .

Pagi tadi aku tengok cite hantu kak limah balik rumah. see, i'd finally watched that movie even before the big exam. entah dvd sapa mak aku pinjam. aku enjoy gak la movie tu. Yeah, I know it just a dumb movie, entah mana permulaan, perkembangan, klimaks.Just satu benda yang aku nak katakan, aku ada hampir nak terjerit gak la bila tengok rupa kak limah.Eeeeee.

One last thing, aku rasa apa yang aku tulis entry kat blog ni memang poyo la.Bila aku baca balik rasa 'eh poyo gila apa yang aku tulis ni'. Maybe i'm just still not matang yet. So please to any visitors who visit this blog, I hope that you wont read the previous entry.especially the earliest one.
it just too poyo. ._.

This could be the last entry..or maybe not, before facing the most 'so important' exam in our life (spm is important right?). Apa-apa pun orang akan tengok spm result. So, saya tak mau menyesal nanti. Gonna study hard ,eh salah. study smart.

ok, another poyo entry from me.

Adeh,aku rasa mcm suka pulak lagu soley soley tu.._.

Oct 11, 2011

IT'S REALLY ANNOYING OK!

Whenever I do something, there's something that I feel someone watching what I'm doing. Yeah, there's one girl that keeps me annoy and make me feel uneasy.God ,why is she doing this? I cant stand with her two big eye, staring at me even before I look at her back. It is like she wants to compare me with her. If I'm doing wrong for something, good, or study or reading or anything else , she'll give a sharp glance.

I try.I try to not look at her back.I try to ignore her. But that killing glance always screwed me up. I wasn't able to focus for what I'm doing, but wondering why is she always doing that. Hey, are you trying to get some attention or try to compare if I wasn't good than you? or in other words, you're so much better enough than me if I'm doing something wrong?

Bitch, i don't give a fuck about what are you doing, what are you gonna do, or what are you have done, but please get out from my sight.

Sep 22, 2011

Not so Wordless


via my tumblr

Sep 21, 2011

Mistakes

ok, aku tak sekolah harini.

Orang yang takde exam lagi katakan. Kalau aku datang pun memang tak buat apa-apa pun selain daripada tolong cikgu kirakan markah trial. Dan aku taknak pun nak check markah lagi sebab semalam aku tolong cikgu check markah biologi paper 2 and 3 dan bila aku tengok paper 2 'omaigod rendah gila markah'. Orang lain 89, 92,93, 100. So bila kira-kira chance untuk biologi dapat A memang takde. Dan aku baru tahu sebenarnya kau boleh jawab semua essay, 2 essay yang tertinggi markahnya dikira. Omaigod why there isn't anyone to tell me about this?

Physics.Aku baru sedar aku tersilap sikit bahagian essay. Dalam bahagian essay section c ada dua soalan.Satu soalan chapter light, satu lagi chapter radioactivity.Disebabkan aku tak baca sangat pasal light, tapi aku baca radioactivity pada saat-saat akhir, maka aku pun pilihlah soalan tu.Habis exam, aku tak check lagi kat buku rujukan seperti yang selalu aku buat. Tapi aku baca pulak pasal radioactivity semalam (memandangkan ada gerak gempur fizik nanti) sekali lagi 'omaigod salah jawapan aku!


Mungkin apa yang aku tulis ni agak remeh bila kamu baca. Yeah,but I've got that uneasy feeling that I need to express or explode it rather than just crying in the middle of night, without anyone knowledge.

Duh.cliche betul.

Addmath. Well...

Sep 16, 2011

Almost Forgot !

ok, now I remember.

dah setahun jagung dah blog ni.

dah tu je kot.

ke'passion'nan aku nak menulis macam dah hilang.

maklumlah tengah trial spm lagi. Itupun tinggal paper fizik je.

okbye.

Selamat Hari Malaysia.





Aug 27, 2011

Augustus

time aku menulis entri ni, hujan tengah turun. time macam nilah memang sedap tidur lebih-lebih lagi lepas sahur dan solat subuh. tapi sejak lepas solat subuh dah tak boleh nak tidur balik, So gua balik ke katil gua, gapai earphone masukkan dalam telinga sambil mendendangkan lagu Moves Like Jagger nyanyian Maroon 5, cuba untuk lelapkan mata.

Ok, tak boleh juga.Nampaknya tangan gua ni dah mula gatal2 nak buka laptop. Dengan berbekalkan power batteri yang hanya tinggal lebih kurang satu jam , gua pun buka laman web tumblr, scrolling scrolling reblog scrolling sampai last post yang direblog semalam.Nasib baik tak banyak post.Kerja tumblr selesai.

Gua teringatkan pula blogspot ni.Ya, dah lama tak berupdate.Gua pun tak tau nak update apa.Nak kata tiap-tiap minggu ada macam-macam jenis exam dan test, hari- hari juga lah gua bukak tumblr.Kecuali hari Khamis tu tak bukak sebab demam.

So senang kata bulan Ogos ni memang busy dengan ujian bulanan dan pra -trial dan kemudian akan disambung pada naik cuti sekolah untuk trial. Kiranya masa  raya ni tak macam rayalah cuma baca buku dan duduk rumah tunggu orang datang nak beraya.


ok, hujan dah reda.


Jul 31, 2011

A Summary for July

long time no updates, so i just make a summary.

July, the worst month, as always.
Went to Taylor's workshop, not bad as I think.
Addicted to tumblr.
Still with shaken voice .
Now with short hair, and i hated it.
Mom never let me watch movies again.until finish spm., So that's mean I have to delay The Adventures of Tintin three weeks after the release date.( Is Captain America good?)
Always encounter with stupid moments, be in my home, school, or anywhere.
One day,my Mom told me she nearly named me with the name 'April'.
First time eat lemon (yup, never taste it the whole life), I swear no other fruits that taste so sour than this.(but i like the colour). So I squeezed it to get the juice into a glass, add sugar and cold water-----> lemonade. But that's just a simple method. You have to buat air gula dulu dan banyak lemon.
Some bitches that make my hated to them even worse. Feel can t wait to leave school.


So that's it.Actually, I really want to write serious-kind-of-topic posts like everybody else rather than mumbling and bumbling here.After spm, perhaps?

broken english. fuq it.

Jun 8, 2011

Wordless Wednesday #1


On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.
answer.com





Jun 2, 2011

lalalalalalala

Exam memang dah lama habis.Sekarang cuti sekolah ni ada banyak masa boleh hadap depan komputer sampai lebam mata.Ditambah lagi dengan kelajuan internet, peh sedap betul kalau dapat update blog tetiap hari.

Tapi kalau mood takde, macam sia-sia.Ada banyak masa, internet tengah laju, eh tetiba takde rasa nak blogging.Idea ada tapi jari ni pulak malas nak menari.

Mungkin aku patut blame tumblr?

Mungkin, sebab ketagihan aku terhadap tumblr. Tumblr adalah dimana kamu boleh mengepost atau mereblog teks, foto, atau apa-apa saja yang menarik bagi kamu atau mengenai diri kamu.skema betul ayat -.-Kebanyakan orang suka reblog benda dari orang femes-memes.Tapi tak semestinya.Reblog mungkin kerana ia menarik untuk diletakkan di tumblr kamu.Eceh.

Jadi kat tumblr ni cuma reblog je , tak payah nak perah otak idea. Tapi bila nak blogging , kena ada idea, takde idea pun buat-buat ada idea (tulis merapu) asalkan mood nak menulis tu ada.
Cuma sekarang aku sedang meyesuaikan diri untuk menulis.Maka terhasil lah entri ini.
Yeeha!

May 22, 2011

Monday by JJ and Ean Hitzfm ft. Bruno Mars

Okay, new parody from Hitzfm! This time they make a parody of Rebecca Black's first ever worst song, Friday.
The interesting is they made it 'Monday' instead of 'Friday'.And Monday is the most hated day!

Well, I think this parody is much lovely to hear than the real song.



iyoooo~ of all day, it's Monday ah!
And, of all songs we're doing this song dude!
yala what to do.
It's... started already,
better think some lyrics cause you're gonna start first! haha
no im sleeping,
no oh one two JUS! you lost
you had *snore* the water thing
you gotta sing now i don't care go go go!!
okla okla


Stuck in the jam very early in the morning
Gotta get to work, gotta get to school
Gotta look good, dont forget to brush teeth
Use my finger, slrr-WOO smelly!!


Pon Pon Pon tolong tepi, finally get to where i need to be
Gotta catch my breath to present my assignment
Messing up my whole speech, projector not working
I think i'm messing up, i think i'm gonna fail


It's Monday, Monday, got a big frown on Monday
Wish we could fast forward to the weekend, weekend
Monday, Monday, feelin' so down on Monday
Really wish we could fast forward to the weekend.


crying and crying and *hger hger*
crying and crying and *hgeh hgeh*
Jam Jam Jam Jam
When will this stupid Jam end!


Monday always sucks, I'd never get it my way
Takin' so long, so Jam on the highway
Jam Jam, stuck in a Jam, you know how bad it is


I hate this you hate this, when nothing seems to go right
At the office, the office, I'm still so sleepy
I'm napping on my desk Seat, napping in the pantry
I feel like eating ice cream, when its our lunch break


It's Monday, Monday, got a big frown on Monday
Wish we could fast forward to the weekend, weekend
Monday, Monday, feelin' so down on Monday
We're wondering when this song is going to end.


*ding dong*
Wui! Hey new e-mail, hold on
erm it's from Bruno Mars
he says... ha? apparently he says that he's standing right behind us!
What the? Bruno?
Hey JJ and Ean, that's a hot parody you guys got goin on, (why thank you)
How come i'm not in it... oh o-okay... switch up!


Today i dont feel like doing anything *whistle*
I just wanna lay in my bed  *whistle*
Don't feel like pickin' up the phone
So leave a message at the tone
Cause today i swear im not doin' anything
Nothing at all 
Wohoo wohoo
 Nothin' at all.


guys! hey, that's not bad,
JJ and Ean i have a suggestion (right? what what?)
STOP SINGING.
Like no singing? (perfect!)
oh.... now what?


It's.....................
Monday, Monday, got a big frown on Monday
Wish we could fast forward to the weekend, weekend
Monday, Monday, feelin' so down on Monday
We're wondering when this song is going to end.


Credits to: Hitzfm and jenjoel .

Pendek

Kalau tengok post yang lama-lama, gua kerap buat entri yang pendek pendek je.

Samada gua takde idea atau terlalu sangatla busy dengan pekse, mungkin salah satu daripadanya.

Ciao.

May 21, 2011

Girl Crushes #2


Astrid Berges-Frisbey. Mermaid. Syrena. On Stranger Tides.












Beribu ribu lemon

Kenapa beribu ribu lemon?

kbye.

May 14, 2011

Screen Resolution

So I  have this new netbook
My screen resolution is 1024 * 600.
That is the highest.

and you know what
I can't save a photoshop file.
even no jpeg or png format?

cuz PS will able to 'save as' at  least 1024*768 resolution.

wat teh fish meh.

laptop ftw.



Writing Essay

I think create my own story is much easier than writing an argumentative essay before.

Well, I'm satisfied with it as long as I have enough time to write.

:D

May 8, 2011

LEMONbLAME #3

Dunno la why I've been such a bad girl lately.


BM tomorrow
dunno what i have to prepare.
read komsas and hafal ayat spm?

when it's come to BM or BI exam
Should I sit relax
or feeling nervous for tomorrow 
even I didn't prepare anything for them.
cuz I've got no idea what to do.



hoping a hope 
when thing is just hopeless to hope.

Suck.




Apr 30, 2011

Should I worry about this?

Saya ada seorang kawan.Bukan, rakan sebaya secara tepatnya.saya dan dia dan beberapa ratus pelajar lain dipanggil kerana layak untuk menerima sebuah netbook.Ya, memang gembira dapat itu.

Tapi, bukan mahu cerita saya dapat itu,saya pasti kamu dan kamu dan kamu tidak enak untuk membacanya. saya mahu cerita kawan saya yang menolak daripada menerima netbook itu.

Kenapa ya?

Bukan senang nak dapat secara percuma.

Orang lain tidak puas hati kenapa mereka tak dapat.

Bahkan orang cina yang saya rasa berkemampuan tapi tersenarai sebagai layak, mereka pun tidak melepaskan peluang.Saya rasalah.

Berbalik kepada kawan itu,

Saya ada membaca komen facebooknya tempoh hari.Dia kata; dia mempunyai adik yang memang sudah pun menerima netbook itu.

Dan sebenarnya, dalam syarat2 untuk menerima benda itu,setiap kediaman, satu komputer sahaja.

Bagi saya, mungkin dia mahu berlaku jujur dalam hal ini.Dia memang seorang yang baik dan saya respek dia.Memang patut untuk menjadi pelajar contoh sekolah.

Itu cerita dia.


Bagi cerita saya sekarang,

oleh kerana saya dan adik saya; berlainan sekolah,

adik saya pula berpotensi untuk mendapat itu.

Macam mana ini?

Patutkah?

Jawapannya; MUNGKIN tak patut.



Tapi...
leave it to parents , anyway?
I dont know.

Apr 23, 2011

Girl Crushes #1







My new crush.

Know her?

:)

Apr 17, 2011

Semakin Pelik

Pemadam.
Hanya boleh menggunakan correction tape sebagai pemadam.

Koperasi.
Ditutup.Akibatnya kantin menjadi sesak dan makanan cepat habis.

Buku peraturan.
Budak form 5 dipaksa juga untuk beli  buku peraturan yang baru.walhal buku itu belum sampai.sekarang dah bulan 4.awal tahun lagi duit itu sudah dibayar.

Telefon bimbit.
Yang ni aku tak paham.Seberat mana pun hukuman, diorang tetap degil.Sapa bawak , henpon dirampas.bawak lagi terus gantung sekolah.Tapi,
Semakin cikgu ungkitkan, semakin ramai lah yang bawa.Macam lah diorang ni tak reti nak jaga henpon.Waktu sekolah silentkan.Time balik, boleh tepon mak ayah ,boyfee tolong amik.Adoi.




::Sabar-sabar.Ada beberapa bulan je lagi. -.-

Apr 14, 2011

Buku Rujukan

Aku takde abang atau kakak atau abang angkat atau kakak angkat atau yang seumpamanya yang lebih tua daripada aku untuk aku meminjam buku rujukan.Nampaknya tahun ni terpaksa jugak nak kena beli.

Masalahnya, bila aku nak beli buku, tak kira buku ilmiah ke tak, mak aku mesti komplain.Time aku nak beli apa-apa buku, memang panjang lebarlah leteran-leterannya.Bukan untuk memperli, tapi nak beli buku je pun.

'haih, nak beli buku lagi?'

'beli buku untuk apa?'

'mahal ke buku tu?'

'cikgu suruh ke?'

Buku rujukan mungkin penting untuk pelajar nak amik peksa ni.dan mungkin lebih penting daripada buku teks yang macam tak cukup information untuk ditulis di bahagian essay nanti.Bila aku masuk tuisyen yang sekolah punya, aku memang mengharapkan cikgu akan membagi nota-nota .Tapi, apa yang cikgu bagi ialah kertas latihan dan apabila untuk menjawab latihan mestilah kena ada buku rujukan.Tak main la buku teks.dan takkan la asik pinjam kawan punya, ye dak?



Sekarang.
aku tak tau excuse macam mana nak  tanya ma nak neli buku rujukan physics yang berharga rm24.00 ringgit itu.
Pasti soalan-soalan seperti di atas akan dilontarkan kepadaku.

Apr 9, 2011

Tak Perlu Jadual Waktu Pun



5.30: Bangun.Tidur ayam.


6.15: Bangun.

6.30: Habis mandi.Sembahyang.

6.45: Makan.

6.50: Masuk dalam kereta.



7.10: Sampai depan pintu sekolah.

7.40: Start belajar.


















13.50: Habis belajar.

14.00:Sembahyang, makan.

15.00-: Tuisyen









17.00:Balik.mandi.sembahyang.makan petang.

18.00-Rehat.Ketawa-ketawa.Senyum-senyum.



19.30:Makan.

20.00:Sentuh buku.



22.00:Masuk bilik.

23.00:Tidur.





___________________________

hari yang berikutnya pun sama.Dan juga hari seterusnya, dan seterusnya

dan seterusnya

dan seterusnya

dan seterusnya

dan seterusnya

dan seterusnya



dan seterusnya


dan seterusnya

dan seterusnya

dan seterusnya

dan seterusnya

dan seterusnya

dan seterusnya

dan seterusnya

dan seterusnya

dan seterusnya


sehinggalah hari kertas terakhir
Sijil Paling Menyeronokkan!


sungguh predictable bukan?


Mar 27, 2011

Acer Crystal Eye Webcam Driver for Windows 7

After a couple of months since my father upgraded the Acer laptop to Windows 7 Ultimate, I just realized that my webcam cannot work and even the program itself doesn't appear on the start menu.I believe the webcam still can work, it needs a driver for Windows 7 to run it.

The stupid thing is I  didn't check for any solution out there on the net.Maybe I got too much with blogging?

So here's the perfect solution :

Simple.
Just download, install, restart and voila!

It worked on mine.

And another one more thing, anybody care enough to give me a link download for adobe photoshop portable which around 70MB only, please, pretty please?




Mar 17, 2011

Komen Genius

Kalau kita nak tengok sesuatu video cam kat youtube, sementara menunggu video tengah loading, kita baca komen-komen kat bawah video tu.Kadang-kadang kena baca jugak kan mana tau video tu tipu.Contohnya nama video tu lagu blablabla tapi bila tekan play lagu lain pulak.Hah, bila tengok kat komen tu orang maki-maki fake video, takde lah buang masa nak tunggu loading habis kalau benda tu dah fake.

Sekarang, bukan gua nak cerita tu sebenarnya.

As you can see on Youtube, ramai orang bila nak komen akan buat sekreatif habis komen dia, dengan harapan nak dapat 'thumbs up'.Benda ini pun dah jadi trend sejak youtube ciptakan button 'like' 'dislike' 'thumbs up'  dan 'thumbs down'.Berebut-rebut nak buat komen yang kreatif supaya komen terletak kat atas sekali, dan bila dah terletak atas lagi ramai lah yang akan thumbs up.

Contoh, yang agak klishe lah, kalau tonton music video atau apa-apa video yang berlagu





Sebenarnya, gua pun tak terlepas peluang nak buat komen menarik kalau ada sesuatu video baru.:hahahah: Ada satu video ni, gua pun komen dan komen ni memang panjang.Lepas tu gua blah.
Keesokan harinya gua pun terfikir nak tengok balik komen gua, mana tau ada orang reply.Tengok balik, WOW!
22 thumbs up for the first time!

Gua apa lagi memang la suka, tapi takdelah jakun.Cuma tak sempat nak tengok komen gua kat atas sekali.
So, sebab tu orang suka buat benda ni.
Takde faedahnya pun, tapi komen tu yang popular, lepas tu hilang entah ke mana.Benda ni pun sama je kalau nak create status facebook, mesti kena kreatif biar dapat banyak 'like".Baru rasa diri tu popular.Kamu mesti buat macam ni kan?

Mar 16, 2011

Am I The Only One Addicted?



click if you want to know


Mar 15, 2011

"Sapa kata mata sepet tu comel"



Well said, bro.

Tak payah la gua nak ulas panjang, lu pun tau kan gua tepek video ni kat blog sendiri sebab gua memang suka lawak sempoi matluthfi90 ni..Layan je video atas ni.

 "lagu tu penipu.lagu tu merupakan propaganda syarikat kosmetik hang tau!"

 "habis tu macam mana lagu yang betulnya?"

beautiful guys all over my sight
 they could be chasing but
 of course I will running away
 gay got nothing on you bebey
 gay got nothing on you.."


Sumpah gua gelak sorang-sorang dalam bilik, nasib baik takde orang perasan.

Oh ya,
saya memang suka orang mata sepet ;)

Bukan Entry Review Filem

Mungkin orang lain sibuk mereview filem Hikayat Merong Mahawangsa yang baru ditayangkan sempena cuti sekolah ini.Namun aku tidak berpeluang untuk menontonnnya disebabkan faktor family aku yang tak minat cerita melayu, apatah lagi filem melayu di pawagam.



makhluk pelik tak tahu apa nama

Ahad lepas, family aku tengok Rango, aku tak tengok.Sumpah budak-budak punya.Aku suka tengok wayang.Tapi tidak kali ini.Sementara adik-adik aku kat wayang, aku dan sorang lagi adik dan mak aku berjalan-jalan keliling Dataran Pahlawan Mall.Serius aku memang miss untuk lepak-lepak, jalan-jalan, beli itu beli ini.Eh, bukan senang gua nak dapat masa macam ni.
Nak tunggu masa universiti, lama lagi.

Sometimes, masa weekend, kalau nak tengok filem, family aku akan ke Melaka.Pegi sana la best sebab ada gsc.Sebab gsc la pop corn dia sedap.
Trend orang sini kalau nak shopping atau tengok wayang pegi yang jauh-jauh punya.Batu Pahat ke , Melaka ke, JB ke.Kat sini bukannya takde mall, cuma ala, setakat wetex parade tu apa yang ade.Ni tempat budak sekolah menengah  melepak, buat  gathering bagai.

Bagi aku, lagi jauh tempat nak jalan-jalan ,lagi aku suka.Tapi bersedialah untuk keesokan harinya, bangun pukul 10 pagi dengan badan kaki sakit.

Mar 13, 2011

Miyagi

orang kita sibuk bimbangkan keadaan jepun,
orang indon sibuk bimbangkan keadaan miyabi.

Mar 12, 2011

Takde Lagu Baru?

aku dah lama tak dengar lagu onerepublic.

aku dah lama tak dengar lagu leona lewis.

aku dah lama tak dengar lagu nickelback.

aku dah lama tak dengar lagu cobra starship.

balik-balik dengar lagu lama je.

Mar 7, 2011

Kiri Kiri Kiri Kanan Kiri

Sepanjang lebih kurang lima tahun , tahun ni lah gua baru menyertai kawad kaki untuk pertama kalinya.Entah kenapa, gua dengan sukarela masuk kawad kaki untuk pasukan rumah sukan. Selama ni memang gua tak minat dengan kawad kaki sebab hanya akan memenatkan badan , tangan dan kaki sampai takde mood nak buat kerja sekolah nanti.Tapi tu dulu la.

Itupun pasal ada sorang kawan gua yang tanya aku "nak masuk kawad tak?" pasal dia baru tarik diri so dia offer aku tempat kosong dia.Gua tanpa fikir panjang pun masuklah secara sukarela walaupun ada risikonya nanti.Lagipun, masa hari sukan nanti takdelah gua duduk diam tengok orang lari lepas tu dengar orang jerit terpekik terlolong sana sini.Gua sudah bosan dengan situasi macam ni.At least I'll do something benefit for myself.Participate in kawad kaki.Cuma tak pernah masuk pasukan sorak.Walaupun sentiasa berkeinginan memang nak sangat masuk setiap kali tengok persembahan sorak.Ceh, takde confident langsung.

Tentang risiko pula, gua cuma buat point-point jela.Haha,  macam buat nota sejarah pulak.

  • Kawad kaki memang penat.Tapi gua cuba ketepikan kepenatan, anggap benda ni macam exercise untuk kesihatan.
  • Muka jadi gelap/hitam.Yang ni gua tak berapa risau sangat la sebab nanti jadi coklat balik.Yang pasti, gua tak akan jadi putih melepak.Tapi, agak-agak facial skin care ape nak guna kalau muka berminyak?Gua sebenarnya bukan reti pun pasal benda-benda facial ni.
  • Masa.Balik sekolah, makan mandi solat, pegi latihan, balik 5 petang, mandi solat, duk hadapan laptop jap,makan malam, buat kerja sekolah, tidur 11 malam.Nasib gua tak ambik tuisyen.
Tapi,
  • masa sukan takdelah gua tak buat apa-apa.Bosan.
  • semangat nak naikkan markah koko.
  • sekurang-kurangnya gua ada juga pengalaman berkawad walaupun lebih simple berbanding kawad badan beruniform.
Dah tu jela. Gua cuma harap gua tak pengsan masa hari sukan nanti.Dahla start pukul 2.00 petang.
Minggu ni pun sangat busy.Takde belajar la sangat.Hari rabu sukan, khamis kot cuti,  jumaat sambut maulud.Lepas tu cuti sekolah.Wowowow, yeah!


Mar 6, 2011

Error

macam mane lah shoutmix aku boleh sesat sampai kat ads sidebar.

Mar 5, 2011

Tag Harga



I'm always thought Fergie sing this song.
Okay, I'm wrong.





Seems like everybody's got a price,
I wonder how they sleep at night.
When the sale comes first,
And the truth comes second,
Just stop, for a minute and
Smile

Why is everybody so serious!
Acting so damn mysterious
You got your shades on your eyes
And your heels so high
That you can't even have a good time.

[Pre-chorus]
Everybody look to their left (yeah)
Everybody look to their right (ha)
Can you feel that (yeah)
We're paying with love tonight

[Chorus]
It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag

Ain't about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

[Jessie J - Verse 2]
Okay!We need to take it back in time,
When music made us all UNITE!
And it wasn't low blows and video hoes,
Am I the only one gettin'... tired?

Why is everybody so obsessed?
Money can't buy us happiness
Can we all slow down and enjoy right now
Guarantee we'll be feeling 
Alright.

[Pre-chorus
]Everybody look to their left (yeah)
Everybody look to their right (ha)
Can you feel that (yeah)
We're paying with love tonight

[Chorus]
It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

Ain't about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

[B.o.B]
Yeah yeah
Well, keep the price tag
And take the cash back
Just give me six strings and a half stACK
And you can keep the cars
Leave me the garage
And all I..
Yes all I need are keys and guitars
And its with in 30 seconds I'm leaving to Mars
Yes we leaping across these undefeatable odds
Its like this man, you can't put a price on the life
We do this for the love so we fight and sacrifice everynight
So we aint gon stumble and fall never
Waiting to see this in the sign of defeat uh uh
So we gon keep everyone moving their feet
So bring back the beat and everybody sing 

[Chorus]
It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag

Ain't about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag

Ain't about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

[Jessie J -Outro]
Yeah, yeah
Oo-oooh
Forget about the price tag.


.......................

Lagu ni macam menipu je.Dia buat lagu ni pun dapat duit gak.Kasi la free download kat itunes.:hahaha:

Katy Perry + Nicki Minaj huh?


Mar 2, 2011

I Wrote Something Shit



damn physics!




Feb 27, 2011

I'm Sorry!

  
Cis,  aku baru perasan aku tersetkan word verifiction kat comment blog aku.

Ye, aku  tahu benda ni memang annoying dan menyusahkan, aku sendiri pun tak suka.

So, aku mintak maaf sangat-sangat menyusahkan kamu-pembaca-nak dropkan comment kat entry yang lepas-lepas.Lepas ni dah takde lagi dah,okey? Haha

Toodles!

Feb 25, 2011

Now Everyone Can Have D-As-El-Ar



Tak yah pegi jauh.Kat kawasan sekolah je.
Pandang kiri, diselera, pandang kanan diselera.
pandang depan belakang atas bawah, diselera.


Pandang cikgu, diselera.Pandang budak junior, diselera.
Masa sukan, berlambak diselera.
Kaya raya warga sekolah aku ni.

What's the difference bteween diselera and digital compact camera?
Kamera besar gedabak tu pun sanggup bawa ke hulu ke hilir, gantung kat leher?
Okay, kamera kau sukati kau la kan.


pose gedik2.    *snap snap.

pose lagi." eh, kejap2 nak masuk, ok"
*snap snap


I've lost my interest on dslr.
Baik ambik lomo.
(Kesian handphone ayah aku selalu jadi mangsa penculikan aku).
Yeah, I want a lomo just like I want a dslr once.






sumber pic:gugel

Feb 21, 2011

Mainstream Music Nowadays Sucks Isn't It?

When Kesha went to Take it Off,
Bruno Mars threw a Grenade,
Which made Katy Perry a Firework,
and Nelly soon woke up saying it was Just a Dream

Lain kalilah aku elaborate.

Feb 14, 2011

Deactivate Facebook

Okey, gua tengok kawan sekelas gua dah mula nak deactivate facebook dia.Katanya tak nak lagi onlining dalam dunia maya ni.Ah maklumlah tahun ni kitorang akan menduduki peperiksaan Sijil Paling Mahal bulan November nanti.


Tapi aku? Memang aku ada terpikir gak nak deactivate fb. Nak kata bosan takdelah .
Tu pun pasal aku lebih suka bukak blogger walaupun takde idea nak tulis.Sebenarnya gua dah kemaruk baca blog.
Apa kena mengena blog dengan fb?
Kalau nak ping entri kat gengblogger, kena pakai fb akaun kan? Hakhak!

Rasanya tak payah kot nak deactivate fb aku.Kadang2 nak tau update terbaru dari fb sekolah aku.Lagipun aku bukak fb sekali semingggu je. okey kan? ;)



Nota kaki: Belum satu hari lagi dah masuk berita kena tangkap basah? Watahel

Feb 11, 2011

LEMONbLAME #2

Seperti yang aku jangkakan tahun 2011 akan menjadi tahun paling 'gila' bagi aku.Okee.Taklah gila sangat.Tension je banyak.

Minggu ni banyak belajar pasal graph la.Daripada Math Mod ke Chemis ke Add Math.Habiss dok graph paper dibuatnya. 

Aku tak tau nak update apa lagi.Penat tak habis2 latihan sukan balik pukul 5 ptg 3  kali seminggu.

Esok ada larian perdana mahkota.1 Johor kot, tak kira sekolah rendah ke sekolah menengah. Nasib je aku dapat join last2 minute.
Dapat markah koko banyak tuuu!

Lari 1km jek.






aku ingatkan fall out boy, payah gila nak carik lagu ni.

Feb 3, 2011

Lelaki dan Rambut Panjang.

Kenape ada lelaki yang suka berambut panjang ? Nak bela rambut eh?
Ke.. trend? Or malas nak gunting?
Seriously aku memang tak minat dengan lelaki yang berambut panjang ni.Macam kelakar pulak bila orang macam ni boleh pegi buat rebonding rambut.

aku tak kenal

Pada pandangan aku, lelaki yang rambut panjang ni:


mana lagi nampak smart?
  • macam selekeh/tak terurus, kalau dia pandai bela rambut pun ok la.
  • tak cool
  • tak macho
  • dicop sebagai budak emo.Sebab macam stail emo rambut panjang  sampai tutup mata.
  • ke'hensem'an, or ke'kiut'an, or ketampanan tak terserlah
  • kengkadang nampak macam ganas pun ada
  • doesn't act like a real guy
  • serabut

Not every guy yang rambut panjang ada ciri yang kat atas tu.Who knows?

But isn't better if guy just have short and tidy hair?That's how they look like a REAL guy.

Aku tak tau salah ke tak rambut panjang ni tapi kalau nak imej baik kenalah pandai bela dan jaga rambut.At least, saham pun tak jatuh.Hakhak!

Well, depends on their intention.

love like woe <3 <3


::gua harap adik laki gua tak macam ni.Hari-hari gua akan cacakkan rambut dia.Ahaks.



sumber pic:google

Feb 2, 2011

500 is Still A Lot to Read

Hari ni aku banyak menghabiskan masa membaca entri-entri yang sentiasa terupdate dalam dashboard.Oleh kerana aku memang tak larat nak baca semua tu dan buat menyemak je dengan rajinnya aku meng-unfollow beberapa blog.Blog yang gua unfollow balik bukan sembarangan blog.
Gua ada sebab kenapa gua unfollow balik yang selama ni memang gua follow dengan ikhlas.

  • Blog yang sekian lama tak berupdate
  • blog tu dah tak wujud lagi
  • blog yang gua sangka best tapi tak pun- contoh: takde input, kopipes yg bulat2 pakai ayat skema, lawak bodoh, fakta basi
  • blog yang senantiasa terupdate but it's all about nonsense
Selama aku berblogging ni, macam-macam blog yang aku suka.Ada blog pasal lawak, cinta, personal, Aku tak tau lagi taste macam mane blog yang aku minat dulu. Nampak macam best je aku follow la.Tapi nampaknya aku tak boleh buat camgitu sebab ada beribu-raban blog yang lagi best.

Aku memang suka baca entri kat google reader tu kalau aku takde idea, selain daripada blogwalking.Tapi takkan benda yang sama je aku baca, balik-balik pasal tu jugak.Bosan tau tak.
Tapi salah aku jugak.

Sekarang aku kena hati-hati dengan butang follow tu.Kalau nak follow pun, aku kena bongkar2 dulu blog tu to make sure it's really worth to read.Hakhak!! :D


Jan 29, 2011

4 Tahun 4 Bulan

Cuti ni tak tau la tetiba nak menggedik bace novel....aiyoo...haihh... sekarang baru nak bace novel cintan cintun melayu? tak puas baca novel baru SPM agaknya nak baca novel lain plak.

Gue takut-takut je kena penyakit kaki novel..tee..Honestly gua memang tak pernah beli novel....especially novel melayu..(with the exception of Harry Potter), memang tak pernah memiliki satu novel pun..Tapi gua start minat masa form 3, iaitu lepas habis exam PMR, memang masa tu la baca novel je sepanjang masa.

Then gua pun ada pinjam satu novel drpd kawan, gua akan ingat sampai bila-bila novel first yang aku baca....Ombak Rindu.
Gua pun tau novel ni memang femes walaupun agak tipikal orang kata..tapi untuk skang ni aku bukan nak cerita pasal novel ni.

Hlovate, gua tetiba teringat novel classmate gua, cuma tak ingat nama novel tu.
So ape lagi, cari gali maklumat kat google..
Hmmm..
Misteri jugak penulis ini, penuh dengan ANONIMITYnya.( anonymous la tu)
We'll never know..

Dari blognya gua pun baca salah satu karyanya.. 4 tahun 5 tahun 5 bulan..
(kebanyakan karyanya guna tajuk yang unique2)
But straight to titik:

gua mau baca novel ni full version punyer owh please please please kalau ada dalam bentuk pdf gua mau download kalau sesiapa murah hati please bagi gua pinjam!
~end rants~



Itu baru satu.

Seperti yang gua terangkan tadi, gua tak pernah beli novel.Tapi gua dah pikir2 untuk menjinakkan diri beli/baca novel lepas tamat exam SPM nanti. :p









::along -  jahat tapi cumil ^^

Jan 28, 2011

Let's Race! Burnout Dominator




Ini game lama. Untuk PS2.
Mungkin bagi kamu gua agak ketinggalan zaman. Ada ka orang main ps2 lagi ni? Ini persoalan gua .

Sebelum ni, gua ada minat satu siri Burnout.Burnout Revenge.Ini memang favorite game. Malangnya bila asyik main bende ni je dvdnya pulak rosak.Penat mencari merata tempat nak cari game macam ni tetapi seperti kehabisan stok.Maklumlah game lama.Orang skang pakai ps3, takpun psp.

Lama jugak hiatus.Sehinggalah teringin sangat nak beli game tu jugak, tapi apa yang aku dapat ialah siri burnout yang lain, Burnout Dominator dan Burnout Takedown.So gua decided amik yang latest punya.



Nak terang kelebihan@ciri-ciri game ini, gua tak boleh nak explain details sangat.Sebab gua baru 3% complete.Ye. 3% complete. Bukan tak reti main, gua sebenarnya dah lama tak pegang dualshock tu menyebabkan skill gua lemah.Lgipun game ni lagi susah/mencabar dari B.Revenge.
Banyak2 game, game racing jadik kegemaran gua, especially Burnout series :D

Ada satu perkara yang menarik pasal burnout dominator.Lokasi Spiritual Towers.Apekah ini?

Ia adalah persekitaran Kuala Lumpur.Waa.....tak sangka game ini akan guna lokasi Malaysia sebagai litar. Hohohoho.Gua suka!

Kalau nak ditengokkan tahun pelancarannya ialah tahun 2007.Sekarang...2011.Hoho..dah lama dah wujudnya game ni.Agaknya gua agak ketinggalan ka?Main ps2 ni?Tapi  takde benda sangat, adik lelaki gua je yang main benda ni.Dia tak main racing,sebaliknya main COD COD COD sepanjang masa.Tak reti nak bosan. ",

Bagi gua, hiburan yang penting yang mesti ada ialah internet, dengan adanya laptop dan berokband.Kalu nak cari information, cari kat google,, nak lagu, gua download, nak tengok cite, bukak youtube.Nak  main game, gua main game online je.Blog plak gua anggap macam hobi untuk menulis/curah buah fikiran.
 :)

Jan 21, 2011

The Curse ~ Somewhat Similar to Mahsuri's Story

Tengah ade mood ni.Baru habis bace novel The Curse semalam.

Bagi gua, gua tak berapa puas hati dengan jalan ceritanya.




But still an interesting story.
It's all about the death of Madhuri (not Mahsuri), stepsister of Azreen.Madhuri found dead at the rubber plantation when a boy accidentally found her lifeless body lying on the ground with white blood on her clothes. Puan Normala, a village's gossipper thought they're all have been cursed.Azreen who still study in London takes her time off to her village in  Langkawi.When she returns, macam-macamlah berlaku.Orang matilah, penyakit, cuaca tak menentu.

Azreen befriend with The Old Lady, kononnya dia ni ahli sihir jahat yang sanggup bunuh suaminya dan jadikan mayat suami dalam masakan dia (blueeeerrrkkkk!).Tapi dia taklah sejahat yang orang kampung sangkakan.Memang pun dia bunuh, tu pun suami dia memang jahat.Tapi ni takde kena mengena dengan Madhuri.
Then, Mohd Asraf (hensem), a true friend of Azreen when they in secondary school, is secretly fall in love with Madhuri, and she falls for him too.But this is not an easy situation as Madhuri have been married to Haji Ghani, the head of village ( gua pelik kenapa kahwin dengan org berumur) as his second wife.
Love Triangle.

Punca inilah yang menyebabkan kematian Madhuri.
Sape yang bunuh?

Well, I cant tell much details, but uh, ok.
His stepfather.
More Correctly, Azreen's father.

Why?
He thought Madhuri was having a relationship with other man when he saw her at the rubber plantation.Well, she is, but she did tell the truth about her love (with Mohd Asraf).But that's not gonna help.Feeling with anger, he (accidentally?) slashed her with his parang, she fell, knocked on a cup of latex( which stained her clothes ).

Citer ni banyak flashback.Susah nak cari main point.
Ini yang menyebabkan gua lambat nak habiskan sebab gua baca dari kulit ke kulit,
gua nak menghayati dan paham betul2 punya.

Sekarang, memang gua busy sangat,
blogwalking pun tak dapat.

p/s bila baca balik post ni, sinopsis gua tunggang langgang. 

Jan 10, 2011

Tron Legacy~Aku Agak Ketinggalan


Macam tengok video game.

Tak sangka aku akan tengok cite ni.Ini semua gara-gara adik lelakiku yang teringin sangat nak tengok, dah lama dah dia teringin.Selagi tak tengok cite dia, selagi itu dia takkan duduk diam.Apa yang dia suka dalam cite tu, aku tak berapa pasti.Mungkin moto kot atau segala kenderaan yang pelik2 tu.

Adik punya pasal, ayah sanggup pergi wayang kat Melaka untuk menunaikan hasrat adikku ini.Tayangan cite ni dah la nak habis, kalau kat Muar ni lagi cepatlah habis.So, ayah decide tengok je kat Melaka yang tak berapa nak dekat semata-mata tengok wayang jek.Rezeki kaulah, Mirul.

Rasa macam pelik pegi jalan2 Melaka hari Ahad.Kalau hari Sabtu pun takpe la jugak.Hari Ahad selalunya aku busy buat homework, takde la nak gi mana-mana, setakat keliling bandar pon ok.

Enough about this.Back to Tron.

Who is Tron?
Jawapan imdb:Tron is a security program created by Alan Bradley in the first Tron film. He has the appearance of his creator and user Alan Bradley.

Oh, ada filem pertama rupanya.

Aku memang tak paham sangat pun filem ni.Layan sajerp.Sedangkan ayah  pun tak boleh nak paham jalan cerita.Tapi apa yang aku suka tengok dalam cite ialah kecanggihan teknologi yang direka dalam the Grid tu.Orang-orang yang techie mungkin memang minat tengok filem ni.

Overall, aku bagi 3/5.
Oh, aku teringat review seorang blogger pasal cerita tron.Dia kata nak tengok cite ni iman kena mantap.Rasanya ada betul juga.Bukannya ada unsur 18pl pun, tapi kena hati-hati takut minda dipengaruhi perkara-perkara yang tak masuk akal la senang kata.










Jan 8, 2011

Just Wanted to Say ily

1) I need to tell you a secret look at number 5 
2) the answer is look at number 11 
3) Dont Get Mad look at number 15 
4) Halt and look at number 13 
5) look at number 2 
6) calm down look at number 12 
7) just wanted 2 say i love you 
8) it is...look at 14 
9) its erm.. number 4 
10) Last Time look at number 7 
11) Well Its that look at number 6 
12) Look at number 8 
13) pls number 10 
14) sorry but eh...Number 3 
15) you must be really mad look at number 9

Jan 7, 2011

LEMONbLAME #1

  • Guru muda bio?
  • Pengerusi kelab?
  • bola jaring?(tersesat masuk)
  • Just finished Kabus Di Perbukitan.Took 5 days to read it.Urgh! berat sungguh cerita novel ini.(review soon).Next The Curse.
  • No fb for a week.OH YEAH. I'm survive.
  • Tiba-tiba ketagih ratah milo. Owh, nikmatnya ibarat makan cokelat cadbury.Rindu rasenya dah lama tak makan (teringat masa kecik dulu).
  • I want to WATCH videos on youtube.I got a TON of songs to download.What the heck with my broadband?

p/s Hey Merlin got a new season?How I could don't know about this?Gonna to stay tune tonight. ^^