Jan 10, 2011

Tron Legacy~Aku Agak Ketinggalan


Macam tengok video game.

Tak sangka aku akan tengok cite ni.Ini semua gara-gara adik lelakiku yang teringin sangat nak tengok, dah lama dah dia teringin.Selagi tak tengok cite dia, selagi itu dia takkan duduk diam.Apa yang dia suka dalam cite tu, aku tak berapa pasti.Mungkin moto kot atau segala kenderaan yang pelik2 tu.

Adik punya pasal, ayah sanggup pergi wayang kat Melaka untuk menunaikan hasrat adikku ini.Tayangan cite ni dah la nak habis, kalau kat Muar ni lagi cepatlah habis.So, ayah decide tengok je kat Melaka yang tak berapa nak dekat semata-mata tengok wayang jek.Rezeki kaulah, Mirul.

Rasa macam pelik pegi jalan2 Melaka hari Ahad.Kalau hari Sabtu pun takpe la jugak.Hari Ahad selalunya aku busy buat homework, takde la nak gi mana-mana, setakat keliling bandar pon ok.

Enough about this.Back to Tron.

Who is Tron?
Jawapan imdb:Tron is a security program created by Alan Bradley in the first Tron film. He has the appearance of his creator and user Alan Bradley.

Oh, ada filem pertama rupanya.

Aku memang tak paham sangat pun filem ni.Layan sajerp.Sedangkan ayah  pun tak boleh nak paham jalan cerita.Tapi apa yang aku suka tengok dalam cite ialah kecanggihan teknologi yang direka dalam the Grid tu.Orang-orang yang techie mungkin memang minat tengok filem ni.

Overall, aku bagi 3/5.
Oh, aku teringat review seorang blogger pasal cerita tron.Dia kata nak tengok cite ni iman kena mantap.Rasanya ada betul juga.Bukannya ada unsur 18pl pun, tapi kena hati-hati takut minda dipengaruhi perkara-perkara yang tak masuk akal la senang kata.










6 comments:

hanna iymeera :) said...

saya suka gilaaa cerita tron , 3 kali tengok wayang . once 2D punya & the others 3D , gila kan ?

Hayla said...

hahaha! memang kot.tengok 3D lagi mahal tiket.

biskut said...

tak suka sangat filem2 macam nih.terlebih sangat gunakan kesan khas..hampir keseluruhan.malah selalu mengelirukan.

antara tron dengan skyline,lebih baik skyline.

Hayla said...

bnyk sgt kesan khas dah jdi mcm video game..
skyline blum tengok

tenangsudey said...

alyah : hehe habistu minat genre movie yang macam mane?

Haz said...

saya x tgk pun lgi..
sedih..