Apr 14, 2011

Buku Rujukan

Aku takde abang atau kakak atau abang angkat atau kakak angkat atau yang seumpamanya yang lebih tua daripada aku untuk aku meminjam buku rujukan.Nampaknya tahun ni terpaksa jugak nak kena beli.

Masalahnya, bila aku nak beli buku, tak kira buku ilmiah ke tak, mak aku mesti komplain.Time aku nak beli apa-apa buku, memang panjang lebarlah leteran-leterannya.Bukan untuk memperli, tapi nak beli buku je pun.

'haih, nak beli buku lagi?'

'beli buku untuk apa?'

'mahal ke buku tu?'

'cikgu suruh ke?'

Buku rujukan mungkin penting untuk pelajar nak amik peksa ni.dan mungkin lebih penting daripada buku teks yang macam tak cukup information untuk ditulis di bahagian essay nanti.Bila aku masuk tuisyen yang sekolah punya, aku memang mengharapkan cikgu akan membagi nota-nota .Tapi, apa yang cikgu bagi ialah kertas latihan dan apabila untuk menjawab latihan mestilah kena ada buku rujukan.Tak main la buku teks.dan takkan la asik pinjam kawan punya, ye dak?



Sekarang.
aku tak tau excuse macam mana nak  tanya ma nak neli buku rujukan physics yang berharga rm24.00 ringgit itu.
Pasti soalan-soalan seperti di atas akan dilontarkan kepadaku.

3 comments:

RastaMat said...

lantak la buku ke hape..



wa nak wish lu hepy bufday..




ok..



babai..




erk..


kalau ade party jempot la..



dah lama wa tak berparty...

Rozuan Ismail said...

happy birthday!

Hayla said...

@rastamat: you did it!

hahahaa, wa bukan anak orang kaya nak buat parti hari jadi sampai pukul 4.00 pagi.
tapi still berbesar hati utk menerima hadiah :D

@rozuan : terima kasih ;)