Apr 17, 2011

Semakin Pelik

Pemadam.
Hanya boleh menggunakan correction tape sebagai pemadam.

Koperasi.
Ditutup.Akibatnya kantin menjadi sesak dan makanan cepat habis.

Buku peraturan.
Budak form 5 dipaksa juga untuk beli  buku peraturan yang baru.walhal buku itu belum sampai.sekarang dah bulan 4.awal tahun lagi duit itu sudah dibayar.

Telefon bimbit.
Yang ni aku tak paham.Seberat mana pun hukuman, diorang tetap degil.Sapa bawak , henpon dirampas.bawak lagi terus gantung sekolah.Tapi,
Semakin cikgu ungkitkan, semakin ramai lah yang bawa.Macam lah diorang ni tak reti nak jaga henpon.Waktu sekolah silentkan.Time balik, boleh tepon mak ayah ,boyfee tolong amik.Adoi.




::Sabar-sabar.Ada beberapa bulan je lagi. -.-

4 comments:

Dakwat Basah! said...

hayla, cool lah. blog & entry ko sempoi. yg lain2 aku xtau, tp part talipon tu aku pelik lah. apesal nk lrg bw talipon ke sekolah. klu mcm tu, guru2 pun jgn bw. adil kan. ramai2 pakai public pon luar gate.

Hayla said...

public phone tak banyak.kalau ada 3, mungkin 1 je yg boleh berfungsi dgn baik.apa taknya bawak henpon;selamba jek.




p/s:sempoi?ye je.haha
>.<

HEROICzero said...

aku tak paam part corection tape tu. kenapa??? dah lah kalau pakai pen mata tajam, susah nak tulis atas tape tu.

haihh~

Hayla said...

kalau tulis kat atas liquid dakwat jadi cair lebih2 lagi dakwat yang basah kalau tersentuh kotor kertas.then masa pekse sementara tunggu liquid kering buat soalan lain dulu lepas tu lupa nak tulis tempat yg diliqiud.
Cikgu aku kata.

tapi kisah apa dua2 aku pakai.